Filet z makreli z przyprawami - 150g - tacka
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 12,90 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.





Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Filet z makreli z przyprawami wędzony na gorąco 150 g
Spróbuj fileta z makreli - mięso zostało pozbawione ości. Filet jest gotowy do zjedzenia - możesz więc łatwo wykorzystać go do pasty rybnej lub jako szybki posiłek.
- Wędzony w 100% naturalnie - bez konserwantów, bez barwników, bez chemii.
- Filety przygotowane z najlepszej jakości dziko żyjącej makreli.
- Dzięki naturalnemu wędzeniu ryba zyskuje charakterystyczny, delikatnie dymny smak.
Dlaczego warto jeść filet z makreli wędzony na gorąco?
Makrela bogata jest w zdrowe tłuszcze omega-3 i omega-6. Ryba ta jest również cennym źródłem selenu - wyróżnia się spośród innych ryb stężeniem tego mikroelementu. Makrela zawiera również fosfor, potas, sod, magnez i żelazo, a także witaminy B12 i D. Spożywanie makreli korzystnie wpływa na nasz organizm dostarczając mu cennych tłuszczy i mikroelementów.Jak podawać wędzony filet z makreli?
Filety z makreli są kremowe i soczyste. Doskonałe, jako danie na każdy posiłek - na kanapkę, w zdrowej sałatce, czy z makaronem. Filet z makreli możesz wykorzystać również jako przystawkę, np. koreczki z wędzoną rybą.Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba wędzona, filet.Waga: 150g (waga może wahać się +/-10g)
Cena za porcję podaną w opisie.
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Makrela wędzona na gorąco ma charakterystyczny i subtelny rybny smak o zaskakująco lekkiej konsystencji. Kremowa struktura mięsa.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy od ponad 30 lat. Przez trzy dekady pracowaliśmy na to, aby znaleźć najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:6 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo, aby dłużej pozostała soczysta.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: łowione w morzu, obszar połowu:FAO27 -IVa Morze Północne.
Świeżo wędzona z naszej rodzinnej przetwórni.
Skład produktu
Skład: filet z makreli(Scomber scombrus), przyprawy.Wartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: kJ / kcalTłuszcz: g
w tym nasycone kwasy tł.: g
Węglowodany: g
w tym cukry: g
Białko: g
Sól: g