Filety śledzie lekko solone z suszoną śliwką 300 g
-
Chłodna dostawa już od 21,99 zł.
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska. -
Rzemieślnicza jakość.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym! -
Gwarancja świeżości.
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Bezpieczne płatności:
Opis produktu
Filety śledziowe solone z suszoną śliwką 300g.
Wyjątkowe połączenie tradycyjnie solonych filetów śledziowych z delikatną słodyczą śliwki suszonej tworzy smak, który zachwyca. Śliwka nadaje śledziom naturalną słodycz z nutą kwasowości, czasem wzbogacona delikatnym dymnym posmakiem, doskonale komponując się z ich charakterystycznym smakiem.
Szczegółowe Informacje
| Skład produktu | Pochodzenie ryby | Termin przydatności | Przechowywanie | Rodzaj opakowania |
| filety śledziowe solone 72% Clupea harengus ( filety śledziowe woda, sól), olej, cebula marynowana (cebula, ocet, cukier, pieprz), olej rzepakowy, śliwka suszona. | Dziko żyjące śledzie z Morza Północnego | 10 dni od dostawy | W lodówce, 0°C do +6°C | Słoik szklany |
Wartości odżywcze w 100g
| Wartość energetyczna: 1034 kJ / 249 kcal | Tłuszcz: 23 g w tym nasycone kwasy tł.: 2,7 g |
Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g |
Białko: 9,8 g | Sól: 3,6 g |
-
Dlaczego warto jeść filety śledziowe solone z suszoną śliwką?
Śledzie to doskonałe źródło wysokiej jakości białka oraz kwasów omega-3. Smak suszonej śliwki to intensywna, naturalna z nutą kwasowości, czasem wzbogacona delikatnym dymnym posmakiem, niejednorodny zależny od sposobu suszenia. -
Suszone śliwki mają wiele właściwości, m.in. wspierają trawienie dzięki wysokiej zawartości błonnika, są bogactwem witamin: A,C,K,E,B i minerałów (potas, magnez, mangan, miedź), mają właściwości antyoksydacyjne, a także mogą wpływać pozytywnie na układ krążenia.
-
Jak podawać filety śledziowe solone z suszoną śliwką?
Idealna przekąska na świąteczny stół, doskonale komponują się z pieczywem, świeżymi ziołami i orzechami.
Jak wysyłamy nasze rybne przysmaki?
Filety pakujemy próżniowo w szklany słoik i przechowujemy w lodówce (0°C do +6°C). Wysyłka odbywa się w opakowaniach termicznych z wkładami chłodzącymi.
