Ostatni moment na złożenie zamówienia na Wielkanoc!      Darmowa dostawa chłodnią dla zamówień powyżej 200 zł.
PROMOCJA! Darmowa Dostawa chłodnią zamówień powyżej 200 zł.
Najbliższa dostawa 05.04
Sprawdź pełny kalendarz dostaw.
05
kwiecień
do kasy suma: 0,00 zł

Ryba maślana wędzona na gorąco - filet - 200 - 250 g

Dostępność: duża ilość
Cena: 32,90 zł 32.90
ilość szt.
Chłodna dostawa.
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Rzemieślnicza jakość.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Gwarancja świeżości.
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.

Opis produktu

Ryba maślana - filet wędzony na gorąco 200-250g.

Ryba maślana (Eskolar) jest rybą, która zasmakuje wszystkim smakoszom ryb wędzonych, szczególnie tym, którzy cenią sobie delikatną, soczystą i tłustawą strukturę mięsa. Doceniana w gastronomii również ze względu na małą ilość ości.  

Spróbuj fileta z ryby maślanej - mięso zostało pozbawione ości. Filet jest gotowy do zjedzenia - możesz więc łatwo wykorzystać go do pasty rybnej lub jako szybki posiłek.

  • Wędzone w 100% naturalnie - bez konserwantów, bez barwników, bez chemii.
  • Filety przygotowane z najlepszej jakości ryby.
  • Dzięki naturalnemu wędzeniu ryba zyskuje charakterystyczny, delikatnie dymny smak.

Dlaczego warto jeść rybę maślaną?

Ryba maślana charakteryzuje się wysoką zawartością niacyny – witaminy z grupy B. Niacyna przyczynia się do regulacji poziomu cholesterolu. Jest również niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mózgu i obwodowego układu nerwowego. 

Jak podawać wędzone filety z ryby maślanej?

Filety z ryby maślanej charakteryzują się delikatnie tłustym i soczystym mięsem. Doskonałe, jako danie na każdy posiłek - na kanapkę, do makaronu, pasty, lub jako samodzielne danie na zdrową kolację. 

Dowiedz się więcej

Rodzaj: ryba wędzona, filet.
Waga: 200-250g (waga może wahać się +/-10g)
Cena za porcję podaną w opisie.

 Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?

Ryba maślana wędzona na gorąco ma charakterystyczny rybny smak o dość tłustej  konsystencji. Kremowa i delikatna struktura mięsa.


  Gwarancja jakości

Ryby wędzone naturalnie w piecach opalanych drewnem bukowo-olchowym. Przez wiele lat pracowaliśmy na to, aby znaleźć najlepszych dostawców surowców.

  Przechowywanie

Termin przydatności do spożycia:
6 dni od dostawy.

Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo, aby dłużej pozostała soczysta.

  Skąd pochodzi ryba?

Pochodzenie: łowione w morzu, obszar połowu:
Ocean Indyjski Wsch., FAO57, Indonezja
Świeżo wędzona z naszej rodzinnej przetwórni.

  Skład produktu

Skład: filet z ryby maślanej (Eskolar), sól.

  Wartości odżywcze 100g

Wartość energetyczna: 1077kJ / 257kcal
Tłuszcz:20,0 g
w tym nasycone kwasy tł.: 0,2g
Węglowodany: 0g
w tym cukry: 0g
Białko: 18,0g
Sól: 1-3g


Propozycje podania

Opinie o nas

 
 
Upoluj najlepsze promocje tygodnia!
Makrela wędzona (dziko żyjąca) - 270-350g Makrela wędzona (dziko żyjąca) - 270-350g
15,70 zł 13,70 zł
szt.
Paprykarz z dorsza z ryżem eko - 155 g Paprykarz z dorsza z ryżem eko - 155 g
12,20 zł 11,20 zł
szt.
Halibut wędzony na gorąco - 300-450g Halibut wędzony na gorąco - 300-450g
42,70 zł 39,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl