Witlinek - filet surowy ze skórą 250-300g
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Filety z Witlinka ze skórą - surowe - 250-300g .
Odkryj prawdziwą perłę wśród ryb dorszowatych - Witlinka w najczystszej postaci. Ten subtelny i wyrafinowany smak, który tylko witlinek może zaoferować, przeniesie Twoje kubki smakowe w niezapomnianą podróż po głębinach morskich. Złowiony w krystalicznie czystych wodach, ten arystokrata wśród ryb staje się symbolem luksusu na Twoim stole.
Dlaczego warto jeść dorsza?
Ruby z rodziny dorszowatych są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3. Zawiera również znaczne ilości witaminy A, D i E.Jak podawać ?
Pomysłów na dania z Witlinkiem jest bardzo wiele. Możesz przyprawić rybę solą i pieprzem, obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć. Dorsz oczywiście będzie świetną bazą na rybę po grecku. Dla osób, które dbają o linię dobrą propozycją będzie dorsz z pieca z brokułami. Na pewno nie zabraknie Ci inspiracji.Posmakuj filetów z Witlinka.
Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba surowa, filet ze skórą.Waga: 250-300g (2-3 szt. kawałki w zależności od wielkości ryby)
Cena za 1 opakowanie (filety kroimy ręcznie).
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Chude i delikatne białe mięso.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy ręcznie, a surowiec mamy z racji położenia zawsze świeży od najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:3 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: Ryba surowa.Morze Północne. Rozmrażana na Twoje zamówienie. Nie zamrażać ponownie.
Skład produktu
Skład: witlinek filety ze skórąWartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: kJ / kcalTłuszcz: g
w tym nasycone kwasy tł.: g
Węglowodany: g
w tym cukry: g
Białko: g
Sól: g