Okoń nilowy - filet surowy bez skóry 300 - 350g
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Filety z Okonia nilowego bez skóry - białe mięso.
Okoń nilowy to ryba słodkowodna - pochodzenie - jeziora Czad i Turkana. Mięso Okonia jest białe, tłuste i ma delikatnym smak. zawierające bardzo dużą ilość kwasów Omega-3 idealnie nadaje się do grillowania czy pieczenia w piekarniku .
Dlaczego warto jeść Okonia Nilowego?
Mięso okonia nilowego to dobre źródło białka, aminokwasów, witaminy A i kwasów omega-3. Rybę można przygotować na różne sposoby, wybierając smażenie, pieczenie czy gotowanie na parze.Jak podawać ?
Rybę można przygotować na różne sposoby, wybierając smażenie, pieczenie czy gotowanie na parze.Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba surowa, filet bez skóry.Waga: 300-350g (2-3 szt. kawałki w zależności od wielkości ryby)
Cena za 1 opakowanie (filety kroimy ręcznie).
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Delikatne białe mięso.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy ręcznie, a surowiec mamy z racji położenia zawsze świeży od najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:3 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: FAO 01, Uganda.Rozmrażana na Twoje zamówienie.
Skład produktu
Skład: Okoń nilowy bez skóryWartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: 394 kj/ 94 kcalTłuszcz:1,5g
w tym nasycone kwasy tł.: 0,7g
Węglowodany:0g
w tym cukry: 0g
Białko: 19,1g
Sól:0,07g