Okoń nilowy - filet surowy bez skóry 300 - 350g
-
Chłodna dostawa już od 14,99 zł.
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska. -
Rzemieślnicza jakość.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym! -
Gwarancja świeżości.
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Bezpieczne płatności:
Opis produktu
Okoń nilowy - filet surowy bez skóry 300 - 350g
Okoń nilowy to znakomity wybór dla miłośników ryb o delikatnym smaku i kruchej, białej strukturze. Pochodzący z jezior Czad i Turkana, wyróżnia się łagodną nutą, która znakomicie sprawdzi się w wielu potrawach. Filety zostały starannie przygotowane, pozbawione skóry i gotowe do przyrządzenia w różnorodny sposób.
Szczegółowe Informacje
Skład produktu | Pochodzenie ryby | Termin przydatności | Przechowywanie | Rodzaj opakowania |
okoń nilowy bez skóry | FAO 01, Uganda | 3 dni od dostawy | 0°C do +6°C | Pakowane próżniowo |
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna: 394 kJ / 94 kcal | Tłuszcz: 1,5 g w tym nasycone kwasy tł.: 0,7 g |
Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g |
Białko: 19,1 g | Sól: 0,07 g |
-
Dlaczego warto jeść okonia nilowego?
Mięso okonia nilowego to doskonałe źródło pełnowartościowego białka, aminokwasów, witaminy A oraz kwasów omega-3, które wspierają zdrowie serca i układ nerwowy. Jest to ryba idealna dla osób dbających o zrównoważoną dietę. -
Jak podawać okonia nilowego?
Filety z okonia nilowego można grillować, piec w piekarniku, smażyć na maśle czy gotować na parze. Doskonale pasują do cytryny i świeżych ziół, a w towarzystwie warzyw tworzą pełnowartościowy posiłek.
Jak wysyłamy nasze rybne przysmaki?
Ryba jest rozmrażana na Twoje zamówienie. Nie zamrażać ponownie. Przechowuj w lodówce (0°C do +6°C). Filety są pakowane próżniowo, następnie umieszczane w opakowaniu termicznym z wkładami chłodzącymi, aby dotarły do Ciebie w idealnym stanie.