Miruna nowozelandzka filety surowe - 350-450g
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Filety z miruny nowozelandzkiej - surowe ze skórą - 350-450g
Miruna jest drapieżną rybą z rodziny morszczukowatych. Należy do ryb, które żyją na drugim końcu świata.
Jak to możliwe, że możesz posmakować mirunę z Nowej Zelandii w Polsce?
Miruna w Nowej Zelandii w ciągu kilku godzin od połowu jest przerabiana jeszcze na statku i zamrażana szokowo. Statki te są pływającymi przetwórniami ryb. Dzięki temu masz możliwość posmakowania bardzo świeżej ryby, która nie musiała trafić na ląd, aby została przetworzona. Mrożenie tak świeżej ryby nie wpływa na jej walory smakowe. Miruna w zamrożonej postaci trafia do nas do Polski i mamy przyjemność Tobie ją zaproponować.
Filety rozmrażamy na Twoje zamówienie i pakujemy próżniowo po 1-2 szt. Otrzymujesz ryby bez glazury, czyli bez wody - płacisz tylko za pyszne mięso.
- Posmakuj filetów z miruny - ryby gotowe do przyrządzenia.
- Bardzo delikatne, śnieżno białe mięso.
- Porcja idealna na obiad dla 2 osób.
- Piękne filety - mięso prawie bez ości (od czasu do czasu ość może się przytrafić).
Dlaczego warto jeść mirunę?
Miruna jest dobrym źródłem wielonasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera również znaczne ilości witaminy A oraz B12.Jak podawać mirunę?
Fish & chips będzie najlepszym pomysłem. Ryba zapanierowana i usmażona w głębokim tłuszczu w towarzystwie frytek to zawsze dobre połączenie. Jeśli dbasz o linię i liczysz kalorie to możesz upiec mirunę w piekarniku z dodatkiem ulubionych warzyw.Posmakuj mirunę nowozelandzką.
Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba surowa, filet ze skórą.Waga: 350-450g (1-2 szt.)
Cena za 1 opakowanie (1-2 filety).
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Chude, delikatne, białe mięso.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy od ponad 30 lat. Przez trzy dekady pracowaliśmy na to, aby znaleźć najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:3 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: Ryba surowa, rozmrożona na Twoje zamówienie.Nie zamrażać ponownie.
Skład produktu
Skład: miruna nowozelandzka surowaWartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: kJ / kcalTłuszcz: g
w tym nasycone kwasy tł.: g
Węglowodany: g
w tym cukry: g
Białko: g
Sól: g