Łosoś wędzony na zimno - klasa 1. - 250-300g - duża porcja
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Jeśli chcesz skosztować królewskiego dania, spróbuj łososia wędzonego na zimno.
Łosoś wędzony na zimno to nasz sztandarowy produkt. Przygotowujemy go naturalnie zgodnie z tradycyjnymi technikami wędzenia.
Produkt w pełni naturalny. Łososia wędzimy tradycyjnymi metodami w piecu opalanym drewnem bukowo-olchowym, nie dodajemy konserwantów.
Pysznego łososia przyprawiamy szczyptą soli, który podkreśli jego delikatny smak i poddajemy wędzeniu. Wielogodzinne wędzenie na zimno w temperaturze nie przekraczającej 30 stopni nadaje łososiowy wybitny smak oraz niesamowitą delikatność mięsa. Dlatego kupując łososia w naszym sklepie wybierasz rybę dobrej jakości przygotowaną przez nas od serca z największą starannością.
- Wędzenia sprawia, że mięso łososia staje się soczyste i delikatne.
- Dymny posmak łosoś zawdzięcza naturalnemu, wielogodzinnemu wędzeniu na zimno w temperaturze nie przekraczającej 30 stopni.
- Pokrój go w cienkie, niemal przezroczyste plastry, skrop cytryną i rozkoszuj się smakiem łososia wędzonego na zimno.
Dlaczego warto jeść łososia wędzonego na zimno?
Łosoś jest doskonałym źródłem zdrowych wielonasyconych kwasów Omega-3 i Omega-6, które zmniejszają poziom tzw. złego cholesterolu. Bogaty w witaminy D, B, E oraz potas i żelazo.Jak podawać łososia wędzonego na zimno?
Tekstura mięsa wędzonego łososia jest delikatna, lekko słona z wędzonym posmakiem. Łosoś wędzony na zimno najlepiej smakuje pokrojony w bardzo cienkie, jak papier plasterki plastry. Możesz skropić go cytryną lub położyć na kanapkę z delikatnym śmietankowym serkiem i twarożkiem.Łosoś wędzony nadaje na wiele okazji! Świetnie sprawdzi się na kolacji z rodziną i przyjaciółmi. Możesz podawać jako samodzielne danie lub przygotować przystawki.
Zamów i posmakuj łososia przygotowywanego według tradycyjnej receptury!
Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba wędzona, filet.Waga: 250-300g (łososia kroimy ręcznie, waga może wahać się +/-20g)
Cena za porcję podaną w opisie.
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Łosoś wędzony na zimno ma charakterystyczny, bogaty smak. Lekko słony, delikatny i soczysty.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy od ponad 30 lat. Przez trzy dekady pracowaliśmy na to, aby znaleźć najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:6 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo, aby dłużej pozostała soczysta.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: wyhodowany w Norwegii.Świeżo wędzona z naszej rodzinnej przetwórni.
Skład produktu
Skład: łosoś (Salmo salar), sól.Wartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: kJ / kcalTłuszcz: g
w tym nasycone kwasy tł.: g
Węglowodany: g
w tym cukry: g
Białko: g
Sól: g