Makrela wędzona (dziko żyjąca) - 330-380g
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Makrela wędzona dziko żyjąca 330-380g.
W składzie naszego produktu znajdziesz wyłącznie naturalną rybę przyprawioną solą, która uwydatnia jej walory smakowe, nie dodajemy konserwantów czy sztucznych barwników.
- Idealna jako samodzielne danie lub jako baza pasty rybnej.
- Jedna z najzdrowszych ryb o pysznym, delikatnym smaku.
- Makrelę wędzimy naturalnie dymem olchowo-bukowym.
Dlaczego warto jeść makrelę wędzoną na gorąco?
Makrela jest jedną z najzdrowszych ryb - bogate źródło białka (ponad 25g w 100g) oraz witamin.Jej delikatne, naturalne mięso jest bogate w kwas foliowy, retinol, witaminę A, witaminę B1, B12, B2, B6, witaminy z grupy D i E. Nasze ryby wędzimy tradycyjnymi metodami, w piecu opalanym drewnem olchowo-bukowym. Dzięki odpowiedniej temperaturze i czasowi wędzenia makrela jest delikatna, soczysta, a jej skóra ma piękny złoty kolor.
Jak podawać makrelę wędzoną?
Makrela wędzona na gorąco jest idealną bazą do pasty rybnej. Sprawdzi się jako doskonały dodatek do wszystkich sałatek. Delikatnie wędzona makrela to jedna z najpopularniejszych ryb w Polsce.Makrela dzisiaj uwędzona przez nas, a już jutro u Ciebie w lodówce. Zawsze świeża i pyszna!
Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba wędzona, tuszka.Waga: 330-380g (waga może wahać się +/-20g)
Cena za porcję podaną w opisie.
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Wędzony smak spotyka się z kremową, lekką konsystencją makreli.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy od ponad 30 lat. Przez trzy dekady pracowaliśmy na to, aby znaleźć najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:6 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo, aby dłużej pozostała soczysta.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: łowione w morzu, obszar połowu:FAO27 - Płn.- wsch. Atlantyk
Świeżo wędzona z naszej rodzinnej przetwórni.
Skład produktu
Skład: makrela (Scomber scombrus), sól.Wartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: 925kJ / 221kcalTłuszcz: 15,5g
w tym nasycone kwasy tł.: 1,0g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 20,7 g
Sól: 1,0-3,0 g