Pstrąg wędzony na gorąco 250-300g
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 30,78 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.





Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym!
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Opis produktu
Polski pstrąg wędzony na gorąco (z lokalnych stawów).
Odpowiednia temperatura wędzenia sprawia, że pstrąg jest odpowiednio wilgotny. Nie jest przesuszony. W smaku mięso jest lekko słone, chude i delikatne. Wędzenie uwydatnia smak pstrąga.
Tak uwędzonego pstrąga pakujemy próżniowo razem z głową, skórą i ośćmi, po to by zachować jego świeżość i pełnię smaku.
- Posmakuj naszego polskiego pstrąga z lokalnych stawów, wędzonego na gorąco.
- Wędzenie podkreśla smak pstrąga i nadaje mu charakterystyczny aromat.
- Delikatne i chude mięso.
Dlaczego warto jeść wędzonego pstrąga?
Jest to nie tylko smaczna, ale i zdrowa ryba. Dlaczego pstrąg jest tak zdrowy? Jest on bogaty w białko i jednocześnie nie zawiera dużo tłuszczy. Właśnie dzięki wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka stanowi dobrą alternatywę dla mięsa drobiowego. Pstrąg wędzony jest świetnym sposobem na zapewnienie w swojej diecie dobrych wartości odżywczych. Ma najwięcej cennych kwasów omega-3 oraz omega-6 wśród wszystkich ryb słodkowodnych. W pstrągu znajdziesz wiele cennych witamin z grupy B oraz witaminy A, D, E.Jak podawać pstrąga?
Pomysłów na wykorzystanie pstrąga wędzonego w diecie jest mnóstwo. Świetnie pasuje do świeżych sałatek. Doskonale sprawdzi się w paście rybnej. Pstrąga wędzonego możesz serwować na zimno i na gorąco, np.: na obiad z dodatkiem ziemniaków i surówki.Posmakuj świeżo wędzonego pstrąga.
Dowiedz się więcej
Rodzaj: ryba wędzona, tuszka z głową.Waga: 250-300g (1 sztuka)
Cena za porcję.
Smak i struktura - czego możesz się spodziewać?
Wędzony pstrąg jest bogaty w smaku i delikatny. Mięso jest wilgotne i chude.Gwarancja jakości
Ryby przygotowujemy od ponad 30 lat. Przez trzy dekady pracowaliśmy na to, aby znaleźć najlepszych dostawców i najpyszniejsze ryby, które wędzimy i marynujemy w naszej przetwórni.Przechowywanie
Termin przydatności do spożycia:6 dni od dostawy.
Jak przechowywać rybę?
W lodówce w temp. od 0°C do +6°C
Ryba zapakowana próżniowo, aby dłużej pozostała soczysta.
Skąd pochodzi ryba?
Pochodzenie: Polska.Świeżo wędzona z rodzinnej przetwórni.
Skład produktu
Skład: pstrąg, sól.Wartości odżywcze 100g
Wartość energetyczna: kJ / kcalTłuszcz: g
w tym nasycone kwasy tł.: g
Węglowodany: g
w tym cukry: g
Białko: g
Sól: g
Propozycje podania
Opinie o nas
