Pikling - śledź wędzony w całości 280-350g
-
Chłodna dostawa już od 14,99 zł.
Szybka dostawa chłodnią lub chłodzona wysyłka kurierska. -
Rzemieślnicza jakość.
Ryby wędzimy i marynujemy od 30 lat na bazie tradycyjnych receptur. Znamy się na tym! -
Gwarancja świeżości.
Wszystkie ryby przygotowujemy na Twoje zamówienie. Tak świeżych ryb nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
Bezpieczne płatności:
Opis produktu
Pikling - śledź wędzony w całości 280-350g
Pikling, czyli śledź wędzony w całości, to klasyk wśród tradycyjnych rybnych specjałów, wyróżniający się wyrazistym smakiem i aromatem. Dzięki wędzeniu na drewnie bukowo-olchowym, jego mięso zyskuje charakterystyczny, dymny posmak, idealnie współgrający z naturalną delikatnością śledzia.
Szczegółowe Informacje
Skład produktu | Pochodzenie ryby | Termin przydatności | Przechowywanie | Rodzaj opakowania |
śledź, sól. | Dziko żyjące śledzie z pół-wsch Atlantyku | 6 dni od dostawy | Od 0°C do +6°C | Pakowane próżniowo |
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna: 909 kJ / 217 kcal | Tłuszcz: 12,0 g w tym nasycone kwasy tł.: 1,2 g |
Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g |
Białko: 25,0 g | Sól: 1-3 g |
-
Dlaczego warto jeść piklinga wędzonego na gorąco?
Śledź to bogate źródło białka, kwasów omega-3 i witamin A, D, B12. W tradycyjnej kuchni pikling długo królował jako jeden z podstawowych sposobów na konserwowanie śledzi. -
Jak podawać piklinga wędzonego w całości?
Pikling świetnie smakuje na zimno, z chrupiącym pieczywem i masłem, ale możesz też użyć jego mięsa do past czy sałatek. Wyrazisty, dymny smak doskonale komponuje się z warzywami kiszonymi i piklowanymi.
Jak wysyłamy nasze rybne przysmaki?
Produkty pakujemy próżniowo i wysyłamy w styroboksie lub kartonie z wkładami chłodzącymi, aby ryba dotarła w jak najlepszej kondycji, gotowa do spożycia.